• Facebook
menu button
Glimt fra fåre-ringen
Modeshow med unge modeller
Produkter fra 4H
Maskinfremvisning
Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet
09-09-2019

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet i Aars

 

Kimbrerskuet – landsdelens største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland d. 4. – 5. oktober 2019 – oplever stor fremgang på alle fronter. Aldrig har så mange dyr været tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af NF Plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland.

 

Med 4 uger til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, har arrangørerne netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet – og formand Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange forskellige dyr som i år – hele 677 forskellige dyr besøger kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle. I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt, tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund. I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

 

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet udvælges, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland. Vi håber at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum, og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

Fredag aften holder vi i forbindelse med Kimbrerskuet vores traditionelle Høstfest, hvor vi plejer at samle 8 – 900 gæster til et par hyggelige timer. Også her gearer vi op på underholdningen. Vi får besøg af Morten Nielsen fra Skivum, der var med i Landmand søger Kærlighed for et par år siden. Morten kommer og fortæller om hans oplevelser med gå fra at være helt ukendt til pludselig at blive genkendt på gader og stræder, vi skal selvfølgelig også høre lidt om hvordan det er gået med kærligheden efterfølgende…😊

 

 

 

 

 

 

 

Maskinudstilling med alle de nye trends

På maskinudstillingen kommer vores mange udstillere og viser alle de nye trends indenfor landbrug og have/park. 2020 modellerne på både traktorer, redskaber og maskiner vises frem på udstillingen. Den markante fremgang med antallet af malkekvæg vil helt sikker trække mange mælkeproducenter til skuet, som samtidig får mulighed for at tage en snak med udstillerne om nye produkter på markedet. Det er gået rigtig godt med salget af stande til vores maskinudstillere, men skulle der være en enkelt udstiller, der endnu ikke har fået booket en stand, så er der nogle få ledige m2 endnu, fortsætter Brian Otte.

 

Food og Torvemarked – en nyhed på Kimbrerskuet

I området omkring ringen skaber arrangørerne i år et stort Food og Torvemarked, hvor der både er masser af smagsprøver og mulighed for at købe forskellige produkter med hjem.

 

NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor til dette års Kimbrerskue i dagene d. 4. og 5. oktober.

 

Spørgsmål til denne pressemeddelelse kan rettes til

 

Direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland – tlf. 98 62 48 08, mail: bo@mcvh.dk